Son Güncelleme: 18.12.2022

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim vermektedir. Bölümümüz, Antik Çağ’dan Modern Çağ’a Orta Doğu ve Akdeniz Tarihi’ne ve Asya ve Avrupa’nın erken modern ve modern tarihine odaklanmaktadır. Bizans, Orta Çağ’da Anadolu, Osmanlı ve Asya tarihi eğitim ve araştırmalarda ana konulardandır. Bölümümüz, dünya tarihi ve karşılaştırmalı tarihçilik bakış açıları üzerinde durmak ve tarih metodolojisi ve tarihyazımındaki tartışmaları öne çıkarmak suretiyle öğrencilerine eleştirel düşünme ve araştırma kabiliyeti kazandırmayı hedefler. Öğretim üyelerimizin öğretim ve araştırma alanları oldukça geniş bir yelpazede, farklı dönemleri ve temaları kapsar ve arkeolojiden sanat tarihine geçmişe farklı bakış açılarını yansıtır. Bölümümüz, çok çeşitli alanlarda seminerlere, halka açık konferanslara ve atölye çalışmalarına düzenli olarak ev sahipliği yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi çatısı altındaki dört araştırma merkezinin bölümümüzle yakın ilişkileri bulunmaktadır.