Nafi Baba Tasavvuf Araştırmaları Merkezi

Reconsidering Mevlevi Photographs Beyond the Established Clichés

To attend this online lecture, prior registration is necessary. Please send an email specifying your name and academic affiliation to events@oiist.net by 25 January 2021 (Monday) at the latest. For technical reasons, the number of participants is limited. You will be informed about the organizational and technical procedure before the lecture starts.

Undefined

Contested Boundaries of Islam: The Case of New York Sufis and Turkish Alevis

Dr. Markus Dressler is currently Heisenberg scholar at the Religious Studies Department of Leipzig University. He previously taught at universities in the U.S., Turkey, Germany, and Switzerland and published extensively on the Alevis, religion and politics in Turkey, as well as secularism. Publications include Writing Religion: The Making of Turkish Alevi Islam (2013; turk. transl.

Çağdaş Türk Düşüncesinin Bir Meselesi Olarak Tasavvuf ve Tarikatlar

İsmail Kara 1977’de İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nden, 1986’da İÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek İslâm Enstitüsü’nünde eğitim gördükten sonra Dergâh Yayınları’nda çalışmaya başladı, editörlük ve Yayın Müdürlüğü yaptı. Yüksek Lisans eğitimini İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, doktorasını yine aynı enstitüde siyaset bilimi dalında hazırladığı “İslâmcılara Göre Meşrutiyet İdaresi (1908-1914)” başlıklı tezle 1993 yılında aldı. 1995-2006 yılları arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Undefined