Aptullah Kuran Lectures

Aptullah Kuran: Bir Üniversitenin ve Bir Kültürün Kuruluşu

Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder bu yılki Aptullah Kuran Anma Konuşması’nın davetlisi olarak "Aptullah Kuran: Bir Üniversitenin ve Bir Kültürün Kuruluşu" başlıklı bir konuşma yapacaktır. Konuşma 1 Nisan Perşembe günü saat 17.00'de Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Katılım için lütfen butarihbolumu@gmail.com adresi ile iletişime geçiniz.

Undefined

İktidarın Sınırları: Osmanlı Tarihinden (ve Tarihçiliğinden) İzlenimler

Prof. Engin Deniz Akarlı Osmanlı tarihi alanında özgün ve belirleyici çalışmalar yapmış, dünya çapında saygınlığı olan isimlerden biridir. 1976 yılında Princeton Üniversitesi’nden doktora derecesini aldıktan sonra 1983 yılına kadar Boğaziçi Üniversitesi akademik kadrosunda görev almış, Tarih Bölümü’nün kuruluşunda hayati katkısı olmuş bir bilim insanıdır. Daha sonra Brown Üniversitesi Tarih ve Orta Doğu Tarihi programlarında görev almış, 2012 yılında bu kurumdan emeritus ünvanını almıştır. Prof.

Undefined